CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Φράουλες καραμελωμένες


Υλικά:

  • 20 φράουλες [ όχι πολύ ώριμες ]
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι απλό [ προσοχή ίσως να μην χρησιμοποιήσετε όλο το ξύδι ]
  • 6 -7 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  • λίγο νερό
  •  αντικολλητικό χαρτί

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσουν καλά [ όταν θα έρθει η ώρα να τις χρησιμοποιήσουμε και δεν είναι στεγνές να τις σκουπίσουμε ελαφριά με χαρτί κουζίνας ].
Να έχουμε σε ένα μάτι της κουζίνας μας ένα μπέν- μαρί με νερό καυτό γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και της ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό περίπου για να βραχεί και με το ξύδι και την βράζετε σε δυνατή φωτιά.
Θα περιμένουμε να πάρει χρώμα χωρίς να τη ανακατεύουμε και όταν η καραμέλα πάρει ξανθό χρώμα την βγάζουμε από την φωτιά και την βάζουμε μέσα σε καυτό μπέν -μαρί, έτσι θα την βοηθήσουμε να την έχουμε για περισσότερη ώρα ρευστή.
Βάζουμε οδοντογλυφίδες στις φράουλες από πάνω σε κάθε μια χωριστά [ επάνω από το κοτσάνι τους ].Βυθίζετε τις φράουλες μια – μια μέσα στην καραμέλα, όχι ολόκληρη αφήστε σε μερικές να φαίνονται λίγο ακάλυπτη στο σημείο που είναι το κοτσάνι της και αμέσως την περνάμε στην άχνη ζάχαρη, τις τοποθετούμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί η σε μια σχάρα και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά, προσοχή μην τις δοκιμάσετε εκείνη την στιγμή ζεματάνε.
Είναι πολύ όμορφες και σαν εμφάνιση αλλά και σαν γεύση έτσι μπορείτε να τις κάνετε σε κάποια γενέθλια των παιδιών σας αλλά και μεγάλων τις γιορτές. Μπορείτε αφού κρυώσουν να τις διατηρήσετε μέσα σε ένα κουτί για 2 -3 μέρες.
Καλή σας όρεξη.

                                                                                         

                                                                                                                    Μαριλένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου