CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Κρουτόν απλά σκέτα και κρουτόν σκόρδου

Σήμερα θα μάθουμε να κάνουμε τα ΚΡΟΥΤΟΝ ΣΚΟΡΔΟΥ


Είναι εύκολα, νόστιμα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πάρα πολλά φαγητά και σε σαλάτες. Τρώγονται ακόμα και σκέτα!

Υλικά:

  • 6 φέτες ψωμί του τόστ
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο [το λιώνετε στο μπλέντερ σας με λίγο αλάτι εάν θέλετε] 

Εκτέλεση:



Κόβετε την κόρα γύρω από το ψωμί και ανακατεύετε το ελαιόλαδο μαζί με το πολτοποιημένο σκόρδο. Αλείφετε το ψωμί, το κόβετε σε κύβους και το απλώνετε σε ένα ταψί. Έχετε προθερμάνει τον φούρνο σας σε μέτρια θερμοκρασία για 10 με 15 λεπτά, τα βάζετε στο φούρνο ώσπου να σας ροδίσουν και είναι έτοιμα.
Τώρα θα πρέπει να τα αφήσετε να κρυώσουν και να τα χρησιμοποιήσετε στις σαλάτες σας,στις σούπες ή όπως σας είπα και σκέτα .Όταν θέλουμε να τα βάλουμε είτε σε σαλάτες είτε σε σούπες τα βάζουμε την τελευταία στιγμή ή μπορείτε να τα βάλετε σε ένα μπολ και να βάλει ο κάθε ένας όσα θέλει στο πιάτο του.

 
Κρουτόν σκέτα


Και αυτά τα κρουτόν γίνονται το ίδιο, απλώς δεν βάζουμε το σκόρδο. Μπορείτε να φτιάξετε μπόλικα και αφού έχουν κρυώσει καλά τα κρατάτε σε καλά κλειστό δοχείο ώστε να μην παίρνουν αέρα και κρατάνε περίπου για 5–6 ημέρες.


Καλή σας όρεξη!
                                                                                                        Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου