CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ζύμη για πίτσες [ τραγανό ζυμάρι ]

Υλικά:

  • 600 γραμμάρια αλεύρι  [ για όλες τις χρήσεις ]
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι



Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να είναι ελαστική και συγχρόνως απαλή  [ προσοχή ίσως δεν χρειαστεί όλο το αλεύρι  ], να μην μας κολλάει στα χέρια και έτσι θα είναι έτοιμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 με 40 λεπτά και μετά ανοίγουμε το φύλλο και το γεμίζουμε ανάλογα με τι υλικά έχουμε επιλέξει να την γεμίσουμε. Αφού βάλουμε τα υλικά που θέλουμε, την  αφήνουμε 10 λεπτά στην άκρη  και κατόπιν την ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον φούρνο μας.


   Καλή σας όρεξη με μια παγωμένη μπύρα στο όμορφο μπαλκόνι σας.

                                                                                                                            Μαριλένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου