CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Γαρίδες περασμένες σε καλαμάκι



Υλικά:

  • 1 κιλό γαρίδες [να είναι μεγάλες]
  • 150 γραμμάρια μπέικον [σε λωρίδες]
  • καλαμάκια για σουβλάκια
  • λάδι
  • λεμόνι
  • μερικά ντοματίνια [όχι πολύ γινωμένα]
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό


 Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε τα κελύφη. Θα αφήσουμε τα κεφάλια και τις ουρές. Θα τις βάλουμε σε ένα τρυπητήρι να φύγουν τυχόν υγρά που έχουν παραπάνω, αφού τις έχουμε ξεπλύνει με νερό.
Όσο περιμένουμε τις γαρίδες να στραγγίσουν θα κάνουμε το λαδολέμονο. Να προσέξουμε όταν θα βάλουμε το αλάτι γιατί το μπέικον είναι από μόνο του αλμυρό.
Έπειτα τυλίγουμε τις γαρίδες μια-μια σε μια λωρίδα μπέικον και τις περνάμε στα σουβλάκια.
Βάλετε σε κάθε σουβλάκι και από ένα ντοματίνι για να δώσει γεύση αλλά και χρώμα στην πιατέλα σας.
Βάζουμε τα σουβλάκια σε μια μεγάλη πιατέλα και τα περνάμε με ένα πινέλο με το λαδολέμονο.
Πρέπει να μείνουν στην άκρη για καμιά ώρα για να μαριναριστούν καλά.
Αφού είναι έτοιμα, μπορούμε να τα ψήσουμε σε σχάρα [προσοχή όχι δυνατή φωτιά γιατί θα σας αρπάξουν όπου και αν τα ψήσετε], ή στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Όχι πάνω από 4 με 5 λεπτά.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, από πάνω ρίχνουμε τον μαϊντανό με μπόλικες τηγανητές πατάτες, με μια δροσερή σαλάτα της αρεσκείας μας. Πιστεύω ότι θα σας αρέσει!
Καλή σας όρεξη..

                                                                                           Μαριλένα

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο το γαριδοσουβλάκι! Και γρήγορο και νόστιμο! Και οι τηγανιτές πατατούλες τέλειο συνοδευτικό!
    Καλή Σαρακοστή εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή